Over Giocoso

Koor Giocoso, onder leiding van dirigente Rita Scheffers, maakt deel uit van Stichting Samenwerkende Koren Groenewoud en bestaat uit zeventien jonge dames in de leeftijd van 17 tot en met 28 jaar afkomstig uit de regio Weert. Het koor brengt voornamelijk (licht) klassieke muziek. In het verleden gooide het koor, onder leiding van Rita Scheffers, al diverse keren hogen ogen tijdens concoursen in binnen- en buitenland. Het koor deed in 2017 mee aan de European Choir Games in Riga (Letland) en behaalde daar twee gouden medailles. Daarmee kwalificeerde Giocoso zich voor de Grand Prix of Nations in Riga. Het koor behaalde ook hier twee keer goud. In oktober 2017 sleepte de meiden de titel ‘Beste Koor van Limburg 2017/2018’ in de wacht en plaatste zich daarmee voor de finale van het Nederlands Koorfestival in juni 2018.

foto: Pascal Moors

Rita Scheffers

Rita Scheffers (1961) studeerde hoofdvak piano, kerkmuziek (orgel en directie) en orgel aan het Conservatorium in Maastricht bij o.a. Jan Raas, Jean Wolfs en Frans van Beveren. D.m.v. workshops en masterclasses bij o.a. Sylvere van Lieshout en Marijke van Klaveren legde zij zich toe op het fenomeen kinderkoorzang. Naast haar werkzaamheden als piano-en orgeldocente aan het RICK in Weert is zij ook dirigente van diverse jeugd- en vrouwenkoren in deze regio. Met deze koren, o.a. Giocoso en vocaal ensemble Genti uit Weert behaalde zij de afgelopen jaren diverse prijzen op nationale en internationale festivals. Met een aantal van haar jongerenkoren maakte zij een aantal avondvullende theatershows.

foto: Pascal Moors

Samenwerkende Koren Groenewoud

Eind jaren ’90 werd bij de herstructurering van de koren in het Groenewoud een vereniging opgericht voor de belangenbehartiging van de koren in Groenewoud als geheel. Onder deze vereniging vallen de volgende koren: Jeugdkoor Groenewoud, Giocoso, Equal Voices, SevenFifteen en Vocaal ensemble Genti. Alle koren staan onder leiding van Rita Scheffers.

Repetities

Iedere vrijdagavond komt Giocoso bij elkaar om te repeteren. De repetities vinden plaats in Gemeenschapshuis Groenewoud van 19.00 tot 20.15 uur. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan bent u van harte welkom om een keer een repetitie bij te wonen.