Giocoso zingt in Weert tijdens theatertour ‘Vrijheid maak je samen’

Dat muziek verbroedert en mensen samenbrengt konden wij afgelopen maand in Zweden maar weer eens van dichtbij meemaken. Het is het perfecte middel om te vieren dat we in Nederland en in Limburg alweer 75 jaar in vrijheid leven. De muzikale theatertour ‘Vrijheid maak je samen’ is voor Giocoso het moment om samen met andere muziekgezelschappen uit Weert ten gehore te brengen hoe vrijheid klinkt. De Weerter editie van deze voorstelling speelt op zaterdag 21 september om 19.15 uur in het Munttheater.

Brundibár

De jeugdopera Brundibár is geschreven door de Tsjechische componist Hans Krása en werd in de Tweede Wereldoorlog opgevoerd door Joodse kinderen in concentratiekamp Theresienstadt. In deze voorstelling wordt Brundibár opnieuw uitgevoerd door de Limburgse Koorschool, onder leiding van Marleen Everink. Kinderen en jeugd in de leeftijd van 9 tot 19 jaar spelen de opera. De regie is in handen van Dönci Bánki en het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest Amikejo onder leiding van Samuel Agustín Aguirre Guerra zorgt voor de muzikale omlijsting.

75 Jaor Vreej

In het tweede deel van de voorstelling vormen lokale verenigingen de basis voor een muzikale invulling. In Weert bestijgen wij samen met Percussion Ensemble Weert en Stedelijke Harmonie St. Antonius Weert het podium. Ieder brengt een eigen muzikale programma ten gehore en gezamenlijk voeren we de compositie 75 Jaor Vreej uit. Dit multidisciplinaire muziekwerk, geschreven door Christiaan Janssen, komt voort uit de compositieopdracht die door de Limburgse muziekbonden speciaal voor deze gelegenheid is uitgezet. De dialecttekst van dit werk is geschreven door Frans Pollux.

Meer informatie en kaarten: www.munttheater.nl