Limburgs Koor van het jaar!

We zijn flink in de prijzen gevallen tijdens de Limburgse Koordagen op 7 en 8 oktober in de Oranjerie in Roermond. Onze dirigente Rita Scheffers sleepte de Limburgse Koorprijs in de wacht en als klap op de vuurpijl werden we beste Limburgse koor van het jaar en festivalwinnaar! Wat een weekend..

Op zondag 8 oktober overhandigde gedeputeerde Ger Koopmans en de Weerter wethouder Geert Gabriëls de Limburgse Koorprijs

Foto: Simon Klaver

namens het Verbindend Netwerk Korenorganisaties Limburg (VNK-Limburg) in een volle Oranjerie aan Rita. Zij ontving de prijs vanwege haar grote bijdrage in de Limburgse koorwereld. Rita dirigeert al meer dan dertig jaar en heeft inmiddels tien koren onder haar hoede. Diverse koren gooiden hoge ogen tijdens nationale en internationale koorcompetities onder haar leiding. Het repertoire van haar koren is divers, naast popmuziek en musical wordt er ook klassieke muziek gezongen. Ook zet Rita zich in voor het stimuleren van koorzang voor kinderen.  Ook wij begonnen ooit als kleine meisjes bij Jeugdkoor Groenewoud of Jeugdkoor Cantarella.

En jaren later worden we dan samen met Rita festivalwinnaar van de Limburgse koordagen en mogen we een jaarlang de titel ‘Limburgs Koor van het jaar’ dragen. Een hele eer! We hebben ons met 271 punten (max. 300 te behalen) geplaatst voor de finale van het Nederland Koorfestival op 2 juni in Enschede. De komende maanden zullen ook de andere provincies strijden om een finaleplek.