Vier keer goud

Giocoso uit Weert (Limburg) is flink in de prijzen gevallen tijdens de European Choir Games die afgelopen week plaatsvonden in Riga. Het koor neemt vier gouden medailles mee terug naar Nederland. Giocoso, onder leiding van dirigente Rita Scheffers, deed mee in twee categorieën: Musica Sacra a capella en Chamber Choir.

Binnen beide categorieën behaalden de dames een score van de jury die hoog genoeg was om te kwalificeren voor de Grand Prix of Nations, het wereldkampioenschap. Ook hier behaalde Giocoso twee keer goud. Het koor kreeg zelfs enkele tienen van de internationale jury.

Aan de wedstrijd deden 150 koren uit meer dan dertig landen mee. Giocoso mag zich na deze prestatie een van de beste koren ter wereld noemen.

Giocoso tijdens de Grand Prix of Nations in de categorie ‘Chamber Choir’